RICK

Kempen

Rick Kempen, Amsterdam (1969)

Al meer dan dertig jaar staat mijn leven in het teken van bier. Ik stond aan de taps van De Pilsener Club (De Engelse Reet) en Café Hoppe – voor die laatste won ik de titel ‘Beste Biertapper van Nederland’ in 1998. Sinds datzelfde jaar werk ik bij Bier&cO, een van Europa ’s leidende bierbedrijven, die als missie heeft ‘speciale bieren van over de hele wereld bereikbaar te maken voor een zo groot mogelijk publiek’. Na allerhande functies te hebben bekleed ben ik er nu Bier Ambassadeur.

Ik schrijf geregeld bijdragen voor (inter)nationale biermagazines en heb een aantal bierboeken op mijn naam staan. Bij diverse (inter)nationale bierwedstrijden trad en treed ik op als jurylid. Daarnaast ben ik Heraut van het ‘Biergenootschap der Lage Landen’, Ere-ridder in de Ridderschap van de Roerstok der Belgische Brouwers en een officieel gecertificeerd bier sommelier (StiBON-Doemens Diplom-Biersommelier). Ook ben ik medeoprichter van de ‘Week van het Nederlands Bier ‘ en de ‘Dutch Beer Challenge’. Om kort te gaan, ik zie mijzelf als een professionele bierkenner die het genoegen heeft gehad van zijn werk zijn hobby te maken. Proost!